3 redenen om jouw domeinnaam te beschermen

Domeinnaam beschermen als ZZP'er

Heb jij jezelf wel eens gegoogled? Je zult versteld staan hoe vaak jouw naam online voorkomt. Voor ZZP’ers is het heel zinvol om je naam vast te leggen als domeinnaam. Je moet er toch niet aan denken dat een ander jouw naam gebruikt?

Bovendien komt het de vindbaarheid ten goede; als je een link aanbrengt tussen dat domein en jouw andere online activiteiten, dan schuif je omhoog in de zoekresultaten. Daar komt bij dat jouw domeinnaam registreren snel geregeld is! Hieronder hebben we alle redenen uiteengezet.

1. Eigen domeinnaam: slimme marketing

Van een eigen website en een blog tot een link naar jouw persoonlijke LinkedIn pagina; een eigen domeinnaam biedt vele mogelijkheden. Daar komt bij dat steeds meer mensen zoeken op naam. Ook als het gaat om mogelijke nieuwe opdrachten. Het is een feit dat recruiters – en andere mogelijke opdrachtgevers – online zoeken naar informatie over de beoogde kandidaten. Met een eigen domeinnaam vergroot je de kans dat zij je online zullen vinden.

Hiermee samenhangend getuigt het van professionaliteit wanneer je als ZZP’er werkt met een persoonlijk e-mailadres. Dat is dus mogelijk met een eigen domeinnaam. Let wel, de meesten moeten het doen met een door een provider gefaciliteerd e-mailaccount.

2. Jouw eigen plek op het internet

Met een eigen domeinnaam koop je een stukje van het internet. Van schrijven van blogartikelen tot het verkopen van jouw diensten als ZZP’er; via jouw eigen domeinnaam kun je alle denkbare informatie delen met de rest van de wereld. In jouw netwerk van ZZP’ers bevindt zich vast wel een websitebouwer. Heb je zelf aardigheid in het bouwen van een site of een blogomgeving? Dan is het goed om te weten dat er een groot aanbod aan betaalbare applicaties voorhanden is, waarmee je relatief eenvoudig een website of profielpagina kunt maken.

In de categorie ‘Website maken' op onze website hebben we voor jou diverse eenvoudige en handige applicatie op een rijtje gezet.

Misschien neem je wel genoegen met een doorverwijzing van jouw domeinnaam naar bijvoorbeeld LinkedIn. Als potentiële opdrachtgevers op je CV – of via je e-mailhandtekening – zien dat je een eigen domeinnaam hebt, komt dat heel professioneel over. Of je nu wel of geen invulling hebt, met een eigen domeinnaam geef je een prima visitekaartje af.

 

Banner Website laten maken ZZP'ers 860X200 - 1

 

3. Verbeterde vindbaarheid

Wist je dat tweederde van de internetters informatie over anderen zoekt op het internet? Ongetwijfeld behoor je zelf ook tot deze groep! Om snel tot de gewenste informatie te komen, zul je zo gericht mogelijk zoeken. In dit opzicht is het handig om een voor- en een achternaam in te geven. Hiermee samenhangend kent Google veel waarde (lees: ranking) toe aan partijen, die de zoekers snel helpen aan de gewenste antwoorden. Dit wordt gezien als het bieden van relevante content. Zeker als jij jouw domeinnaam – oftewel je voor- en achternaam – verwerkt in de metadescription tag, in de websitetitel en op de pagina’s zelf, dan schiet jouw website omhoog in de zoekresultaten.

Resumé, wacht niet te lang met het registreren van jouw domeinnaam. Houd in je achterhoofd dat jouw naamgenoten ook niet stilzitten. Jouw domeinnaam beschermen begint met het vastleggen van de betreffende URL. Je doet er goed aan om niet alleen jouwnaam.nl te registreren, maar meteen ook jouwnaam.com. Er is niets mis met groots denken!

Domeinnaam registeren

In de categorie ‘Naam beschermen’ hebben we voor jou diverse goede hostingpartijen op een rijtje gezet waar je eenvoudig jouw domeinnaam kan beschermen.


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt de volgende HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>