Zo word je als ZZP’er gevonden op LinkedIn!

Zo word je als ZZP'er gevonden op LinkedIn

Linkedin werkt hetzelfde als Google; hoe hoger jij eindigt in de zoekresultaten, hoe vaker jouw profiel wordt bezocht.

Bedrijven, Human resources professionals en recruiters gebruiken ook Linkedin om de juiste ZZP’er voor een freelance opdracht te vinden.

Maar hoe word jij nou (als eerste) gevonden op LinkedIn?

Verhoog jouw vindbaarheid op Linkedin

Wanneer een bedrijf op zoek is naar een nieuwe werknemer of ZZP’er, zal deze gebruik maken van de zoekfunctie van Linkedin. Op basis van zoekwoorden en criteria zoals functie, bedrijf, branche, locatie, bedrijfstak, opleiding, ervaringsniveau en aanbevelingen worden kandidaten en ZZP’ers gezocht.

Om hoger in de zoekresultaten te belanden zijn relevante zoekwoorden en jouw profielsterkte belangrijk.

Relevante zoekwoorden

Jij kan jouw vindbaarheid verhogen door relevante (zoek)woorden in de divers Linkedin onderdelen te verwerken.

Wanneer je bijvoorbeeld een freelance webdesigner bent, die gespecialiseerd is in social media strategieën. Zorg er dan voor dat woorden zoals ‘webdesigner’, ‘social media’, ‘strategieën’ en aanverwante woorden zoals ‘online marketing’, ‘Facebook’ en ‘Linkedin’ geregeld in jouw functietitel, headline, samenvatting, werkervaring, vaardigheden en opleiding voorkomen. Wanneer bedrijven op zoek zijn naar een kandidaat met jouw specialiteit, zal je hierdoor hoger in de zoekresultaten van Linkedin verschijnen.

Profielsterkte

Ook kan je jouw vindbaarheid verhogen door te zorgen dat Linkedin jouw profiel als ‘Zeer deskundig' classificeert.

Linkedin classificeert de volledigheid van jouw profiel in profielsterktes, zoals ‘Nieuw’, ‘Beginner’ of ‘Zeer deskundig’. Jouw profielsterkte wordt aangegeven in de rechterkolom van jouw Linkedin profiel. Wanneer jij alle onderdelen van Linkedin vult, zal Linkedin jouw profiel als ‘Zeer deskundig’ beschouwen. Ook jouw profielsterkte weegt mee in de ranking van de Linkedin zoekresultaten.

Word je eenmaal gevonden in de zoekresultaten? Dan is het vervolgens aan jou de taak om de lezer vervolgens te overtuigen dat jij de beste kandidaat voor ‘The job’ bent. Beschrijf wie je bent, waar je goed in bent, wat jouw specialiteit is, wat jouw meerwaarde is en wat jou onderscheidt van de rest. Wat kan jij voor iemand betekenen?

Meer opdrachten met personal branding

Personal branding is jezelf op een consistente wijze communiceren wie je bent, jouw expertise en meerwaarde. Zo weten potentiële opdrachtgevers direct waarvoor ze jou kunnen benaderen.

"Met personal branding word je vaker benaderd door opdrachtgevers, boek je meer resultaat en doe je vaker wat je leuk vindt."

Personal branding; zelf doen

Wanneer je voor jezelf al helder hebt wat jouw meerwaarde is en wat jij voor anderen kan betekenen, dan kan je met onze personal branding tips waaronder het “Stappenplan personal branding voor ZZP’ers” een heel eind komen.

Een eerste indruk vindt tegenwoordig vaak online plaats. Het eerste wat opdrachtgevers namelijk doen is de naam van een ZZP’er googelen om zo alvast een indruk te krijgen. Met de tool van MijnNaamBeschermen.nl bescherm je eenvoudig jouw naam op het internet en creëer je in vijf minuten jouw plek op het internet. Met een korte bio laat je zien wie je bent, wat jouw expertise is en verwijs je naar relevante online informatie. Zo word je op basis van jouw naam gevonden in Google en kunnen opdrachtgevers direct zien wat je voor hun kan betekenen.

Personal branding coach

Vind je het lastig om als ZZP’ers jouw meerwaarde te beschrijven (of te ontdekken) of heb je hulp nodig om jezelf (online) te presenteren? Dan kan een personal branding coach jou hierbij helpen. Een personal branding coach helpt jouw meerwaarde te ontdekken, te formuleren en te communiceren. Klik hier wanneer je interesse hebt in een personal branding coach.

Wil je tips ontvangen over hoe jij jezelf als ZZP'er kan profileren? Schrijf je dan in voor onze maillijst en ontvang praktische tips.
[mc4wp_form id="1560"]

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt de volgende HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>