Netwerkbijeenkomsten ondernemers - zzpers

Als zzp-er of freelancer is het handig om netwerkevenementen te bezoeken die in de regio of landelijk worden georganiseerd. Het is een ideale manier om andere bedrijven en ondernemers te leren kennen, kennis uit te wisselen met collega’s en het kan een aanleiding zijn tot nieuwe opdrachten. Niet alleen zijn het gezellige en inspirerende bijeenkomsten, je raakt in korte tijd ook op de hoogte van allerlei zaken en nieuwtjes die relevant kunnen zijn voor je onderneming. Doe er dus je voordeel mee.

Netwerkevenementen in Nederland

Ieder jaar worden er honderden netwerkevenementen in Nederland georganiseerd. We hebben ze per provincie op een rijtje gezet. Meer informatie over de programma’s vind je via de links naar de organisatoren.

1. Kies een maand     2. Kies een provincie     3. Klik op een evenement voor informatie

Selectie criteria

Provincies:

Alle

do26apr09:00- 11:00Open Coffee SchiedamSchiedam

do26apr09:00- 11:00Open Coffee Woerden Woerden

do26apr09:00- 11:00Open Coffee Velp en RhedenRheden

do26apr09:00- 11:00Open Coffee HoutenHouten

do26apr10:00- 12:00Open Coffee MaldenMalden

vr27apr09:00- 11:00Open Coffee Oisterwijk / Moergestel Moergestel

vr27apr09:00- 11:00Open Coffee AmersfoortAmersfoort

vr27apr09:00- 11:30Open Coffee RuurloRuurlo

vr27apr09:00- 11:00Open Coffee Waalre Waalre

vr27apr09:00- 11:00Open Coffee Vijfheerenlanden Vijfheerenlanden

vr27apr09:30- 11:00Open Coffee LeidenLeiden

vr27apr10:00- 12:00Open Coffee Pijnacker-Nootdorp Pijnacker-Nootdorp 

Selectie criteria

Provincies:

Alle

di1mei09:00- 11:00Open Coffee Den Haag BloemenbuurtDen Haag Bloemenbuurt

di1mei09:00- 11:00Open Coffee SchipholHoofddorp

di1mei09:00- 11:00Open Coffee Harderwijk Harderwijk

di1mei09:00- 11:00Open Coffee SoestSoest

di1mei09:00- 10:30Open Coffee WatergraafsmeerAmsterdam

Laad meer evenementen zien

Klik op “Laad meer evenementen” om alle open coffees van deze maand te bekijken.

9 Netwerktips voor netwerkevenementen

Netwerkevenementen - tip 1Je bent het visitekaartje van je bedrijf. De eerste indruk is dus erg belangrijk als je jezelf voorstelt. Zorg dat je er zelfverzekerd en representatief uitziet, geef een kordate handdruk, wees open, vriendelijk en dring jezelf niet op. Geef dus ook ruimte aan de ander.

Netwerkevenementen - tip 2Heb je ‘elevator-pitch’ klaar; een korte uiteenzetting van wat je doet en wat je kan betekenen. Het is mooi als je deze meteen concreet maakt met voorbeelden van projecten die je hebt gerealiseerd. Maar wees hierbij niet te langdradig.

Netwerkevenementen - tip 3Interesse tonen is de sleutel. Wees oprecht geïnteresseerd in wat de ander doet (kijk dus ook niet alvast naar de volgende), en stel open vragen en luister vooral goed. Misschien ligt er wel een aanknopingspunt of probleem waar jij oplossingen voor kunt bieden.

Netwerkevenementen ondernemers - tip 4Lijken nieuwe contacten in eerste instantie niet relevant? Netwerken bestaan juist door het ‘via-via’-principe. Degene die je spreekt kan jou wellicht weer introduceren bij andere ondernemers waar je misschien wel iets voor kunt betekenen.

Netwerkevenementen Nederland - tip 5Met een positieve uitstraling en door te geloven in je product laat je een goede indruk achter. Roddels en negatieve verhalen rondspreiden is dus zeker taboe.

Netwerkevenementen ondernemers - tip 6Zorg dat ook online je profiel op orde is en via social media goed te vinden bent; op LinkedIn, Facebook en je eigen website. Maak alle gegevens up-to-date zijn en check of alles ook werkt.

Netwerkevenementen Nederland - tip 7Meteen met een opdracht in je zak terugkomen, dat is zeldzaam. Het opbouwen van een netwerk kost tijd. Zorg dat je wat duurzame contacten opdoet die meerwaarde voor je hebben. En houd deze relaties warm. Dan komen projecten uiteindelijk vanzelf op je pad. Of je initieert ze!

Netwerkevenementen Nederland - tip 8Kies netwerkevenementen uit die echt voor jou relevant zijn. Kijk dus naar de branche, het programma en vooral ook naar de potentiële bezoekers. Na inschrijving ontvang je meestal een deelnemerslijst. Doe dan wat huiswerk en selecteer vast bedrijven die je interesse wekken. Bekijk de profielen op LinkedIn en zoek aanknopingspunten. Zo kan je wat gerichter naar het evenement gaan.

Netwerkevenementen ondernemers - tip 9Netwerken gaat na het evenement gewoon door; wissel gegevens uit, link met elkaar via LinkedIn, stuur een bedankje voor het leuke gesprek en houd elkaar op de hoogte van projecten. Blijft het contact goed dan kan je ook een keer met elkaar afspreken.

Aangemelde netwerkevenementen per provincie

Staat jouw netwerkevenement er niet bij? Klik hier om jouw netwerkevenement in de kalender te plaatsen.

X

After share - nieuwsbrief 3