Open Coffee overzicht Nederland

Een open coffee is een netwerkbijeenkomst voor ondernemers. Het voordeel van een open coffee is dat je op een informele en vrijblijvende manier andere ondernemers bij jou in de regio leert kennen. Het doel is om kennis en ervaringen te delen en jouw netwerk te vergroten. Open coffees zijn stimulerend, vergroten jouw kennis, leveren opdrachten op en zijn bovendien gezellig. Met onze open coffee kalender vind je alle open coffees bij jou in de buurt!

Open Coffee kalender Nederland

In onderstaande kalender vind je alle open coffees in Nederland. Klik op een evenement voor meer informatie zoals locatie, aanvang open coffee en een directe link naar de website van de organisator.

1. Kies een maand     2. Kies een provincie     3. Klik op een evenement voor informatie

Selectie criteria

Provincies:

Alle

do26apr09:00- 11:00Open Coffee SchiedamSchiedam

do26apr09:00- 11:00Open Coffee Woerden Woerden

do26apr09:00- 11:00Open Coffee Velp en RhedenRheden

do26apr09:00- 11:00Open Coffee HoutenHouten

do26apr10:00- 12:00Open Coffee MaldenMalden

vr27apr09:00- 11:00Open Coffee Oisterwijk / Moergestel Moergestel

vr27apr09:00- 11:00Open Coffee AmersfoortAmersfoort

vr27apr09:00- 11:30Open Coffee RuurloRuurlo

vr27apr09:00- 11:00Open Coffee Waalre Waalre

vr27apr09:00- 11:00Open Coffee Vijfheerenlanden Vijfheerenlanden

vr27apr09:30- 11:00Open Coffee LeidenLeiden

vr27apr10:00- 12:00Open Coffee Pijnacker-Nootdorp Pijnacker-Nootdorp 

Selectie criteria

Provincies:

Alle

di1mei09:00- 11:00Open Coffee Den Haag BloemenbuurtDen Haag Bloemenbuurt

di1mei09:00- 11:00Open Coffee SchipholHoofddorp

di1mei09:00- 11:00Open Coffee Harderwijk Harderwijk

di1mei09:00- 11:00Open Coffee SoestSoest

di1mei09:00- 10:30Open Coffee WatergraafsmeerAmsterdam

Laad meer evenementen zien

Klik op “Laad meer evenementen” om alle open coffees van deze maand te bekijken.

Ontstaan open coffee

Het open coffee concept is bedacht door één van de oprichters van Skype, Saul Klein. In 2007 wilde hij het ondernemen stimuleren door ondernemers aan elkaar voorstellen door het organiseren van informele bijeenkomsten. En dit allemaal ontspannen onder het genot van een kopje koffie. Inmiddels is dit netwerk fenomeen uitgegroeid tot een wereldwijd concept.

Open Coffees in Nederland

Inmiddels worden er elke maand honderden open coffees georganiseerd in Nederland. informele bijeenkomsten waar ontmoetingen plaats vinden, kennis wordt gedeeld, gebrainstormd, workshops worden gehouden en nieuwe samenwerking ontstaan. Open coffees worden bezocht door zowel startende als gevestigde ondernemers, maar ook directieleden zijn geregeld van de partij. Dus vergroot jouw netwerk en bezoek eens een open coffee bij jou in de buurt.

9 Open Coffee netwerktips

Open Coffee Nederland - tip 1Hoewel Open Coffees een informeel karakter hebben is de indruk die je maakt altijd belangrijk. Het succes van deze bijeenkomsten is afhankelijk van het enthousiasme en de inzet van de deelnemers. Ga dus vooral heen met een open blik (niets moet), straal energie en vriendelijkheid uit en wees representatief.

Open Coffee Nederland - tip 2Kennismaken met anderen staat centraal. Stel je dus voor met een zelfverzekerde handdruk en toon interesse in de ander. En neem de tijd om te luisteren. Niet alleen is het leuk om andere ondernemers beter te leren kennen, wellicht hoor je zo ook van projecten of vraagstukken waarbij je hulp kunt aanbieden.

Open Coffee Nederland - tip 3Wees voorbereid en zorg dat je goed kunt vertellen wie je ben en wat je doet. Je ‘elevator-pitch’ dus.

Open Coffee Kalender - tip 4Ieder contact kan waardevol zijn volgens het bekende ‘The president is only three handshakes away'-principe. Via via kan je wellicht geïntroduceerd worden bij andere bedrijven of hoor je van projecten die op stapel staan én relevant voor je kunnen zijn.

Open Coffee Kalender - tip 5Bij netwerken, op welke manier ook, stel je jezelf positief op en vertel je geen negatieve verhalen. Je kan daar een hele verkeerde indruk door achterlaten bij anderen.

Open Coffee Agenda - tip 6Zorg dat je profielen op internet up-to-date zijn. Open Coffees vormen vaak ook online een community dus check al je gegevens op social media, LinkedIn, eventueel Facebook en je website.

Open Coffee Agenda - tip 7Het warmhouden van relaties gaat bij Open Coffees bijna vanzelf; het zijn immers terugkerende bijeenkomsten waardoor je elkaar regelmatig kan spreken. Maar verwacht niet direct concrete resultaten; netwerken kost tijd maar in de regel levert het vanzelf opdrachten op of een nieuwe samenwerking.

Open Coffee - tip 8Open Coffees zijn voornamelijk regionaal georiënteerd. Zo leer je ondernemers en zzp-ers uit de omgeving kennen en word je ook op de hoogte gehouden van plaatselijke ontwikkelingen. Kies dus vooral een bijeenkomst uit in de buurt want dat kan de meeste meerwaarde geven.

Open Coffee - tip 9Tussen Open Coffees door gaat netwerken vaak verder via een actieve online community via bijvoorbeeld LinkedIn. Zet je gesprek met nieuwe contacten dus gerust daar voort of spreek tussentijds een keertje af.

Aangemelde open coffees per provincie

 

Staat jouw open coffee er niet bij? Klik hier om jouw open coffee in de kalender te plaatsen.

X

After share - nieuwsbrief 3